Knuffel Ford dood.

Foto van Chretien Paesen, van de site van hbvl.

Het was weer druk in Genk. Harmonic Fields in Waterschei. VTM Terrazza in Genk Centrum. Absolutely Free Festival in Winterslag. Wat een mooi festivalletje. Georganiseerd door een groep enthousiaste jonge vrijwilligers. Met duizenden genoten ze van de muziek en het mooie weer in de schaduw van de terril van de mijn van Winterslag. En dan nog eens helemaal gratis, absolutely free. Allez, gratis, ’t is te zeggen want ze vragen wel drie gebruikte batterijen als inkom. Dat kan mij als schepen van duurzaamheid alleen maar blij maken. Ik heb me zelfs laten vertellen dat op het stadhuis de bakken om batterijen in te deponeren de laatste weken leeg werden gehaald in plaats van gevuld.

Aan de ingang van het festival stond een oude Ford Mondeo die door de festivalgangers bedolven werd onder de knuffelbeesten. Het thema dit jaar was niet voor niets “knuffel Ford dood”. Het was nog maar eens een weliswaar humoristische noodkreet van de Genkenaren en de Limburgers. Want wat met Ford gebeurd is raakt ons allemaal in het diepst van ons hart en legt een ongelooflijke hypotheek op onze toekomst. Honderden jongeren die hun knuffel opofferen aan een afgeschreven Ford Mondeo. Kan de boodschap duidelijker klinken?

Ondertussen worden we gesalkt. De middelen om onze regio er weer bovenop te krijgen zijn uitgedeeld. Het was een hele klus. Ik ben blij dat een groot deel naar Genk gaat. Want mijn stad wordt ook heel hard getroffen. 2000 werklozen er bovenop en tientallen miljoenen minder beleidsruimte. Ik ben ook blij met de projecten in Genk die via het SALK verder ontwikkeld kunnen worden. Bouwen aan de maakindustrie van de toekomst en een toekomstgerichte opleiding van onze jongeren.

Eén ding mogen we nooit vergeten: achter al die grote beleidsdaden gaan wel altijd mensen schuil. Mensen wiens dromen werden stuk geslagen en nu op zoek zijn naar een nieuw perspectief. Ja, we zijn nog boos in Genk. Ja, we zijn nog bang in Genk. Maar op zo’n festival als AFF merk je ook dat we hoopvol, origineel en strijdlustig uit de hoek kunnen komen. Knuffel Ford dood. Proficiat. Samen komen we eruit.

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Genk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s