Vooruit kijken naar Genk. #2015

IMG_54952015 wordt het jaar dat we nog meer onze stempel op Genk zullen drukken en we hard blijven werken om van Genk een moderne, dynamische, sociale, groene, diverse en kleurrijke stad te maken waar iedereen meetelt.

2015 wordt het jaar waarin we verder zullen bouwen aan een moderne economie op de puinhopen van Ford. Waarin we onder andere op C-Mine en het Thorpark zullen bouwen aan onze industriële toekomst.

2015 wordt het jaar waarin we onze kleurrijke, diverse samenleving nog verder zullen ontwikkelen en zullen bewijzen dat verschillende bevolkingsgroepen harmonieus kunnen samenleven in al onze wijken en een sterkte zijn in plaats van een probleem.

2015 wordt het jaar waarin we Genk nog meer als een kosmopolitische stad in het groen op de kaart zetten. Waar een vermaarde kunstenaar als Koen Vanmechelen de Open University of Diversity zal ontwikkelen en we aan heel België en Europa zullen laten zien hoe we onze diversiteit als een rijkdom uitbouwen.

2015 wordt het jaar waarin de Genkenaren nog meer mee aan hun stad kunnen bouwen. Waarin ze hun handen uit de mouwen kunnen steken en kunnen participeren aan hun stad. Want het is hun stad.

2015 wordt het jaar waarin we nog harder zullen inzetten op werk en een betere opleiding voor onze jongeren. Met de T2 campus, met extra jobcoaches die de wijken intrekken en een jobmakelaar die onze jonge werklozen als mensen behandelt en niet als vervelende statistieken.

2015 wordt het jaar waarin we nog meer open zullen staan voor iedereen die anders is. Waarin holebi’s helemaal zichzelf kunnen zijn in Genk . Waarin we allemaal onze eigen persoonlijkheid volop kunnen uitspelen en als een kracht zien.

2015 wordt het jaar waarin we nog duurzamer worden. Waarin mensen zich thuisvoelen in een groene omgeving en bijen zich thuis voelen in de stad. En we ons legendarische fixersgehalte nog meer zullen stimuleren en versterken.

2015 wordt het jaar dat we als sp.a nog meer de voortrekker van het verzet tegen een hardvochtige rechtse factuurregering zullen organiseren en solidariteit hoog op de agenda zullen blijven zetten.

Maar 2015 wordt ook het jaar dat we verder gaan op het elan van vorig jaar. Met 22% van de stemmen zijn we er 2,5% op vooruit gegaan. 10.000 Genkenaren hebben op sp.a gestemd. We worden een nog warmere, gezellige en vooral plezante en vriendschappelijke partij waar jongeren en ouderen zich inzetten voor een betere samenleving.

2015 moet een goed jaar worden. En ik wens iedereen dan ook allemaal een heel fijn, strijdbaar en vruchtbaar 2015 toe.

Joke – nav nieuwjaarsboodschap sp.a Genk 11/1/15

Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Genk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s